lifestyle

(p)update #2

Het leek mij leuk om weer eens terug te kijken naar hoe het met onze niet meer zo kleine man gaat.

786D500D-2BD7-4F53-9A73-918336181788

Vandaag is hij precies 17 weken oud. Echt in de pre puberteit. Dit noemen ze de nee fase bij peuters, dus het is best een lastige periode. Alles wat hij eigenlijk tot nu toe geleerd heeft, is hij ‘vergeten’. Soms haalt hij het bloed onder onze nagels vandaan, maar die puppy ogen zijn echt in zijn voordeel want man wat een dropje is en blijft het.

PUPPYCURSUS

8 februari zijn we naar de puppy cursus geweest, de trainster zei al meteen dat Tommy meer een mensenhond is dan een honden hond. Hij zit met honden in de groep die eigenlijk zijn eigen hoogte hebben. Hij blaft naar ze maar als ze dan samen mogen spelen rent hij weg en kruipt hij onder een bankje. Geen idee of dit blijvend is, we shall see.

Ook is hij sinds vorige week tandjes aan het wisselen. Eerst beneden 2 en een aantal dagen later zagen we dat boven ook 2 tandjes weg waren. Beneden zijn ze alweer terug aan het groeien.

LIKES EN DISLIKES:

Dingen die hij leuk vindt: op de bank springen, in handen, voeten en kleding bijten, spelen en eten. Dingen die hij niet leuk vindt: de stofzuiger, de dweil, een bezem. Eigenlijk alles dat ervoor zorgt dat ons huis schoon blijft zowat.

TRUCJES:

trucjes die hij al kent: LET OP!, pootje, high five.

trucjes die we oefenen: NEE!, los, lig. Deze gaan steeds beter wat echt heel fijn is. Ook zijn we bezig met hem aan te leren niet tegen mensen aan te springen, dit vergt toch echt nog wat weekjes werk ben ik bang omdat hij altijd heel over enthousiast is.

fact van de week: hij gaat niet zo graag op de foto, want hij blaft naar de telefoon en camera en als we niet snel genoeg reageren heeft hij de lens of telefoon in de mond omdat hij erna hapt.

Liefs,

Nikky & een pootje van Tommy!


vorige (p)update’s:

2 gedachten over “(p)update #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s