lifestyle

(p)update #4

Het is alweer een aantal weken geleden dat er een puppy update kwam. Benieuwd wat er de afgelopen tijd gebeurd is in puppy land? lees dan snel verder!

C0C2F09F-5E01-4BA4-9B26-6BC3BC4FBFC0Tommy is vandaag precies 22 weken. Afgelopen maandag hebben we zijn 5 maanden verjaardag ‘gevierd’. We hebben hem van de week gemeten, zijn rug is 55cm hoog en hij weegt momenteel al goede 16,7 kg.  Ook zijn tandjes zijn goed aan het wisselen, we hebben zelfs 3 tandjes terug gevonden in huis. Ook is hij weer een aantal keer gaan spelen met zijn grote vrienden, wat hij helemaal geweldig vindt, maar erna wel altijd de hele avond kan slapen omdat hij moe is.

PUPPY CURSUS

Wat we geleerd krijgen op de puppy cursus laat hij zich heel makkelijk aanleren, maar als we het een week later moeten laten zien werkt het niet zo goed. Nu was dat niet alleen bij ons zo dat het thuis allemaal prima werkt maar op de puppycursus niet dus dat was een geruststelling. Hij leert heel graag en snel dus dat is echt helemaal top. Wat we tot nu toe geleerd of nog aan het aanleren zijn:  blijven, tussen, liggen, kom voor, aandacht hebben voor de baas.

LIKES EN DISLIKES

in de vorige (p)update vertelde ik dat hij met poetsen in de bench gaat en dan ook 9 van de 10 keer rustig blijft. nou dat is drastisch veranderd. hij breekt de bench bijna af als er schoongemaakt word. Wat hij wel heel leuk vind is spelen, met alles wat los en vast zit. Piep speeltjes vind hij helemaal geweldig, alleen blijven de piepers niet lang piepen, uiteindelijk bijt hij ze met zijn enthousiasme kapot. Tennisbal of frisbee apporteren werkt nog niet zo goed. Hij brengt de spullen niet terug maar gaat ergens op het gras liggen er eraan kauwen. Maar als we in huis wat spelen dan brengt hij de speeltjes wel altijd terug. Dus dit is nog iets waar we mee aan de slag gaan. Hij ligt ook graag bij ons op de bank op een deken. En autorijden vind hij ook echt heerlijk dus we kunnen vaak met de auto ergens heen en hem meenemen (bv als we naar de honden van mijn vriend gaan, of later naar het bos of dergelijke).

Liefs,

Nikky & een pootje van Tommy


2 gedachten over “(p)update #4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s